A decemberi boldogságórát egy vidám Jócselekedetivityvel kezdtük. Jócselekedeteket gyűjtöttünk, amit kis kártyákra írtunk rá. Majd mutogatás segítségével kellett párban kitalálni a kihúzott jócselekedetet.
Ezután a Jobb Veled a Világ Képeslapot készítettük el. Előtte megnéztünk egy rövid videót, melynek mondanivalója az volt, hogy tudjuk egy aprósággal szebbé tenni valakinek a napját. Mások felemelése által emelkedünk fel mi is!
Majd a feladat kapcsán beszélgettünk a képzeletbeli diákról, hogy milyen nehézségei lehetnek, mi lehet az oka, hogy szomorú, hogyan segíthetnénk neki. Ezután készítettük el a támogató képeslapokat, amivel megpróbáljuk felvidítani, egy aprósággal jobbá tenni a napját.
Idén is játszottunk titkos angyal játékot. Nagy kedvenc ez a játék a gyerekek között, nem csak az ünnepekhez kapcsolódva szoktuk játszani. Hétfőn mindenki kihúzta, hogy azon a héten kinek lesz a titkos angyala. A hét folyamán titokban jócselekedetekkel segítette, támogatta társát, majd pénteken lehetett tippelni, hogy ki volt a jótevő. Megbeszéltük milyen érzés meglepetést kapni és milyen jócselekvőnek lenni.

Kadaravek Judit