A jó cselekedet decemberben talán még hangsúlyosabban vannak jelen mindennapjainkban, mint egyébként. Ha figyelünk egymásra, segítőkészségünket, együttérzésünket fejezzük ki a másik felé, akkor megtanuljuk őt másképp értékelni, pozitívabban látni, az összetartozás , közösséghez tartozás érzése is mélyül. Magunkról alkotott képünk is fejlődik, erősödünk, önértékelésünk pozitívabb lesz, megtanuljuk mások problémáin, nehézségein keresztül a saját helyzetünket értékelni, kedvezőbben látni.

Negyedik éve minden adventi időszakban játszunk titkos angyal játékot. Amikor mindenki egy héten keresztül titkos angyala valakinek. Ezalatt nemcsak a táskába, cipőbe, padba csempészett titok meglepetéseken van a hangsúly, hanem a jó cselekedeteken a segítőkészségen, a támogatáson. Ezen a héten igyekszik mindenki kedves lenni és támogató a kihúzott társával. Hét végén aztán lehet tippelni, találgatni, hogy ki volt a titkos angyalunk.

Adventi időszakban a karácsonyra készülve minden nap valaki húzhatott egy adventi kártyát. A kártyákon egy meglepetés szerepelt a húzónak és egy meglepetés, amit a húzó ad a többieknek. ezáltal is erősödtünk a kapni jó és az adni még jobb érzésében.

Az örömszerzés és az adakozás érzését erősítette még, hogy ebben a hónapban mi készítettünk meglepetés műsort karácsonyra az összes alsós kisdiák számára, utolsó napon így hangolódva karácsonyra.

A feladatok közül az Angyal a cipősdobozban címűt készítettük el. a mese meghallgatása után, mindenki lerajzolta a saját jótevő angyalját. Megbeszéltük, hogy mit kérnénk tőle és mit küldenénk másoknak.