Január az újévi fogadalmak ideje is. Az első boldogságórán erről beszélgettünk a gyerekekkel. Mit érdemes megfogadni, mit tehetünk annak érdekében, hogy fogadalmunkat meg is tudjuk tartani. A célok kitűzése kapcsán először a Balerina című mesét néztük meg. A mesében a főhős nagy küzdelmek árán, rengeteg tanulással, szorgalommal, kitartással éri el a vágyott célját és lesz balerina. A film kapcsán beszélgettünk a célok kitűzéséről, milyen céljaik vannak, szerintük mit kell tenniük azért, hogy el tudják érni őket. Irodalom órán  Weöres Sándor: Szembe fordított tükrök című verséből olvastunk részletet.

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács:

igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás:

Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

A vers kapcsán megfogalmaztuk, hogy bármit elérhetünk, csak akarnunk kell. Rajtunk múlik, hogy milyen felnőtté válunk.  Miért fontosak a célok, milyen célokat érdemes kitűzni. Beszélgettünk rövid-, és hosszútávú célokról is. Lemásoltuk a versrészletet az irodalom füzetbe és rajzot is készítettünk hozzá.

Végül elkészítettünk eszközöket, amelyek segítenek minket a célok elérésében vagy kijelölésében. Készült erőmű, ami a célok eléréséhez szükséges energiát állítja elő, kabala, youtube logó, és egyik csoport a kártyacsomagot is elkészítette a célokkal.

Kadaravek Judit