Az idei éveben is színes programokkal várta a Diákönkormányzat a kicsiket és a nagyokat egyaránt a „Madarak és fák napja” alkalmából.

Az 1. és 2.osztályos tanulók játékos, komplex, tevékenykedtető feladatlapokon munkálkodhattak a hét folyamán, míg a 3-4.évfolyam tanulóiból összeállított csapatok május 10-én egy vetélkedő keretében mérhették össze tudásukat. Gyönyörű, kreatív osztálymunkák is születtek: rajzok, tenyérlenyomat – plakátok, origami technikával és filc anyagból készült madarak, kéményen ülő gólyák, fészekben csicsergő fiókák.

Az érdeklődő felső tagozatos tanulók egy totóból és keresztrejtvényből álló feladatsort kaptak az év madarával kapcsolatban. Senki sem távozott üres kézzel, aki aktívan részt vett a programban: az osztályok színes ceruzákat és labdákat, míg a vetélkedők résztvevői édességet, labdát, buborékfújókat kaptak.

Programsorozatunkat színesítette egyik tanítványunk édesapja, aki saját madaraival – galambokkal, kanárikkal, dísztyúkokkal érkezett iskolánkba. Érdekes, részletes előadás közben a gyerekek testközelből szemlélhették meg ezeket a csodaszép állatokat, és gyarapíthatták eddigi tudásukat.

Szedmák Zsófia

Osztálymunkák, dekoráció, csapatverseny 3-4. osztály:

Madárkiállítás: