Iskolánk a 2020/2021-es tanévtől kapcsolódott be a bázisintézményi hálózatba. A szeptemberi nyitó értekezleten vehettük át hivatalosan is az ezt tanúsító OKLEVELET. Az első félévben két programmal kapcsolódtunk be a hálózat munkájába. Először Dénesné Szak Andrea tartott online workshopot október 26-án az érdeklődő pedagógusnak. Téma: Szabadulás a karanténból, avagy hogyan készítsünk online szabadulószobát. Sajnos a vírushelyzet miatt a másik programot sem tudtuk élőben megtartani, így Cserman Sándor Sakk-Logika oktatása alsó tagozaton című bemutatója órája helyett online megosztással ismertette Polgár Judit Sakk-Palota programjának megvalósítási tapasztalatait. A második félévben reméljük, lesz módunk élőben is kapcsolatot tartani a kollégákkal és vendégül látni az érdeklődőket a programjainkon.

Dénesné Szak Andrea
bázisintézményi koordinátor


Iskolánk 2020-ban adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskolát érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  • Sakk-logika oktatási program Polgár Judit módszere alapján alsó tagozaton
  • Innovációs lehetőségek, projektek a magyar nyelv és irodalom tanításban
  • Boldogságóra programjának megvalósítása alsó tagozaton

Kapcsolattartó:

Dénesné Szak Adnrea

Telefon: 30/339 3352

E-mail: deszak71@gmail.com