Október hónapban az a nagy öröm ért bennünket, hogy a Boldogságóra programban a 4. osztály morgo22 névre hallgató csoportja az alsó tagozatos csoportok közül bekerült a Hónap csoportjai közé.

Három csoport kapta meg ezt a címet a sok közül, nagyon büszkék vagyunk rá! Október hónap témája az optimizmus volt. A részletes beszámoló az alábbi linken tekinthető meg:
http://boldogsagora.hu/hirek/megvannak-a-honap-csoportjai-2/

Az októberi boldogságórákon sok vidám feladatot oldottunk meg. Relaxáció és a hónap dalának meghallgatása után beszélgettünk arról, hogy mit jelent az optimizmus. A könnyebb megértéshez megnéztük a keszthelyi Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy korábbi, az optimizmusról készült videóját. Elolvastam nekik a Szomorú királykisasszony című mesét, beszélgettünk a meséről, majd nevettető játékot játszottunk, amit nagyon élveztek. Az optimista vélemény feladattal próbálkoztunk, talán az utolsó kérdés (Mit jelent az, hogy érdemes a jó dolgokat meglátnunk a bajban is?) volt számukra a legnehezebb, de azért próbáltunk erre is válaszokat találni. A sólyomszemmel feladatnak is nekifogtunk, összegyűjtöttük, hogy milyen jó dolgokat láthatna a képzeletbeli sólyom, ha az iskola tetejéről lenézne. A gyűjtött jó dolgok a következők voltak: barátságok, játék, egészség, vidámság, szeretet, szünetek, sakk óra, olvasás óra, amikor órákon mozgunk, tornázunk, vicces dolgok.

Tervben volt, hogy préselt levelekből készítjük el a saját sólymainkat, de erre már nem jutott idő, mert sajnos hamarabb kikaptuk az őszi szünetet a tervezettnél. De sebaj, majd a jövő hónapban visszatérünk rá. Ebben a hónapban különösen szükségem volt nekem is arra, hogy optimistán lássam a világot, a világjárvány kis falunkba és iskolánkba is elért.