December utolsó tanítási napján projekt-napot tartottunk, mely során több programon vehettek részt diákjaink. A karácsonyi játszóház alkalmával az osztályok forgószínpad szerűen vettek részt az „állomásokon”. Két kaposmérői személlyel kapcsolatos programelem is szerepelt a repertoárban, mindkettő a maga nemében óriási teljesítményről ad számot.

DVD-ről a Kassai Lajos tevékenységét bemutató Lovasíjász című film első részét lehetett megtekinteni (folytatása majd Hunyadi napon).

Vendégünk volt Ellenberger Csilla, aki hitének és kitartásának köszönhetően ebben az esztendőben megmászta Európa legmagasabb hegyét. Feljutott az Elbrusz keleti és nyugati ormára ugyanazon a napon. 2016 óta nem volt olyan magyar hegymászó, aki ezt a kihívást teljesítette volna! Fényképes interaktív beszámolóját csillogó szemekkel figyelték a diákok és pedagógusok egyaránt, aztán kézbe vehették jégcsákányát, speciális overálját ,felpróbálhatták bakancsát is. Az egész beszámoló nagy tanulsága, hogy szinte minden fejben dől el, ha eléggé elszánt az ember, akkor kijelentheti: Meg tudom csinálni! Gratulálunk Csillának és sok sikert kívánunk jövőbeli céljai eléréséhez.

Többféle karácsonyi finomságokat készítettek felsős tanulóink, akik vendégül látták alsós diáktársaikat is egy svédasztalos édesség kóstolóra.

„Téli sportok” váltóversenyt rendeztünk a felsősök aktív részvételével. A versenyszámok között: korcsolyázás parkettán, jégkorong teremhokival, hóember építés zsámolyokból és bólya valamint ugrókötél felhasználásával, legvégül hógolyózás imitálása szivacs kézilabdával szerepelt.

Az alsós osztályok saját termeikben különböző ajándékokat készíthettek, melyek az otthoni karácsonyfa alá kerülve, meglepetést okozhattak szüleiknek.

Mioveczné K.A., Zádor T., Miovecz J.