Szeptember 21-23. között ünnepeltük az iskolaépület átadásának 50 éves évfordulóját. A háromnapos rendezvény keretében tanulóinknak nagyon sok érdekes programot szerveztünk. Alkotó foglalkozásokon (agyagozás, gyurmázás, origami, csuhébaba, vasalható gyöngy és paracord karkötő készítés) vehettek részt, logikai és táblajátékokkal ismerkedhettek meg. A virtuális valóság különböző elemeivel „küzdhettek” meg, vagy barangolhattak ismeretlen tájakon. Régi népi játékokkal játszottak valamint diák parasztolimpián mérhették össze erejüket ,ügyességüket. Táncházi bemutatón ismerkedtek  a néptánc műfajával és Petőfi megzenésített verseit hallgathatták a tornateremben ,valamint Ju-Jitsu és asztalitenisz bemutatót láthattak. A felsős osztályok 4 fős csapatai – nagybajomi és mezőcsokonyai csapatokkal kiegészülve-Hunyadi János korából „vizsgáztak” egy történelmi vetélkedő keretében. A programok közötti szünetekben különböző kiállításokat lehetett megtekinteni az aulában illetve a folyosókon:  Ungvári Judit és Rapatyiné Szummer Márta festményeit, Balazsiné Balaskó Mária kerámia aromaékszereit, Ferencné Fogarasi Éva natúrmontázsait, valamint Bihary Sarolta , Kacs Dávid, Forró Szilvai fotóit. Mindemellett a tornatermi folyósón kiállított régi tablókat nézegetve lehetett nosztalgiázni a „régi szép időkről” ,  illetve  folyamatosan zajlott  a régi fotókból összeállított diavetítés az aulában lévő interaktív kijelzőn. Elkészült egy Hunyadi Jánost ábrázoló dombormű kerámiából és az 50 év eseményeit -a teljesség igénye nélkül- felölelő jubileumi évkönyv , valamint egy nevelőtestületről készített – nem éppen hagyományos- tabló is. Több osztály és sok szülő is részt vett  egy – egy kora esti hangulatos bográcsozáson  illetve   szalonnasütésen.

A rendezvénysorozat zárásaként szombaton egy gálaest keretében léptek fel volt és jelenlegi diákjaink, valamint a pedagógusok  közül is többen.  A közel két órás műsorban elsősorban prózai és zenés produkciókat láthatott a nagyszámú közönség, melynek soraiban több – régebben itt dolgozó- kollégákat is köszönthettünk. A gálaest után koszorút helyeztünk el az elhunyt tanárok emlékére készült kopjafánál.

A rendezvényt támogatta : „Együtt a Jövőnkért ’95” Alapítvány, Kaposmérő  önkormányzata,  Kaposvári Tankerület Központ, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Nemzeti Együttműködési Alap, NV közétkeztető Kft.

Köszönjük mindazoknak a  munkáját , akik tevékenyen részt vettek a tartalmas és színvonalas rendezvénysorozat előkészítésében , sikeres lebonyolításában.

Miovecz János ig.

További képek az eseményről