A BIA „A jövő legyen veled! ” 2. videó esszé pályázat kategória nyertes csapatait kísérhettem el Brüsszelbe.

Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nyitott és érdeklődő kamaszokkal tölthettem együtt ezt a pár napot. Nagyon ügyesen és okosan kérdeztek mind Hölvényi képviselő úrtól, akinek a meghívást köszönhetik, mind azoktól a szakemberektől, akik a parlamenti jogrend titkaiba avatták be őket.

Az első nap estéjén egy különleges műsorra kaptunk meghívást. Tóth Péter versvándor Petőfi és Arany kapcsolatáról szóló előadását hallgatva megelevenedett előttünk e 2 költőóriás. A középiskolás fiatalok szerint is jó lenne ebben a stílusban tanulni róluk az iskolában, akkor sokkal jobban közelebb kerülnének hozzájuk a költők versei és azokban rejlő üzenet.

Brüsszelt bár csak pár nap erejéig volt lehetőség felfedezni, de így is 1000 arcát mutatta meg nekünk.

Az idei pályázat győztesei tavaly bár nem nyertek ugyan, de a zsűri építő kritikáját megfogadva az új pályázatukat már más szellemben készítették el, több időt hagyva a részletek kidolgozására.

Elmondásuk szerint már most motiváltak lettek az új pályázat elkészítésére, mert nagyon jól érezték magukat ezen a jutalomúton.

Köszönet illeti a mentorokat is, akik segítették mindeközben a csapatokat, akiknek tagjai nem is azonos helyen tanulnak.

Mindenkit arra biztatunk, hogy kövesse az Alapítvány pályázati felhívásait, és merje megmutatni a csapatával, hogyan gondolkodnak a világ dolgairól.

Dénesné Szak Andrea
projektkoordinátor